Kaj lahko naredimo sindikati?

Organizirano delavstvo po vsem svetu dviguje glas za mir in pravičnost v Palestini! Solidarnost in internacionalizem sta ključna gradnika vseh delavskih bojev skozi vso zgodovino. Cilji pravičnosti, svobode in dostojanstva so cilji bojev delavk in delavcev po vsem svetu. Na pozive palestinskih delavk in delavcev so se že odzvali delavci in delavke širom sveta.

Palestinski sindikati so 17. oktobra 2023 poslali nujni globalni klic k ukrepanju, s pozivom delavkam in delavcem povsod, naj jih podprejo, spregovorijo o tem, kaj se dogaja, in naj ustavijo prodajo in financiranje orožarske trgovine z Izraelom – ter vseh s tem povezanih vojaških raziskav.

Celoten poziv se nahaja tukaj.

Pridružite se njihovemu pozivu in se javno zavzemite, da se prekinejo vsa vojaška sodelovanja z Izraelom. Sledite primerom iz tujine, kjer sindikati že nasprotujejo pošiljanju orožja v Izrael.

Primeri iz tujine.

Pozovite tudi vlado RS, naj takoj sprejme embargo na trgovino z orožjem in vojaško opremo z Izraelom. Pripravite svoj poziv ali uporabite pripravljenega, ki se nahaja tukaj.

Bookmark the permalink.