Sodeluj

Kaj lahko naredim?

 

1.    Bojkotiraj izdelke, ki prihajajo iz Izraela

Izraelska podjetja in mednarodne družbe, ki so udeleženi pri izraelskem kršenju človekovih pravic, prodajajo na tisoče potrošniških proizvodov. Potrošniški bojkot je najučinkovitejši, ko je usmerjen, strateški, zasnovan na točnih podatkih in ima možnost, da pridobi širšo podporo. Najvplivnejše oblike potrošniškega bojkota so tiste, ki so del širših kampanj. Te imajo lahko namreč oprijemljive učinke, na primer izvajanje pritiska na trgovce, da prekinejo s prodajo določenih proizvodov, ali prepričevanje podjetij, da prenehajo s sodelovanjem pri izraelskem kršenju mednarodnega prava.

Narodni odbor BDS (BNC), široka zveza palestinskih strank, zvez, nevladnih organizacij in družbenih gibanj,  se trenutno najaktivneje zavzema za bojkot izraelskih proizvodov, kot so: sadje in zelenjava (predvsem znamke Jaffa, Mehadrin, Hadiklaim), kozmetika Ahava, in izdelki podjetja Sodastream. Vse te produkte najdemo tudi v Sloveniji zato bodite pozorni, ko nakupujete.

Več o naših kampanjah si preberite tukaj.

2.    Organiziraj dogodek v svojem kraju

V svojem kraju organiziraj okroglo mizo, direktno akcijo, razstavo, ogled filma itd z namenom ozaveščanja o dogajanju v Palestini in o kampanji BDS. Za ideje in vprašanja lahko pišeš na info@bds.si. V primeru organizacije dogodka prosimo, da se nas predhodno obvesti, saj tako lahko omogočimo boljši pretok informacij (obveščamo preko spletne strani, FB, kontaktov) in vas oskrbimo morebiti tudi s potrebnim materialom.

3.    Postani del Gibanja za pravice Palestincev v Sloveniji

Piši nam na info@bds.si in prispevaj svoj čas in ideje. Skupaj lahko načrtujemo usmeritve gibanja, nove kampanje in aktivnosti (okrogle mize, direktne akcije, nove kampanje itd).

4.    Aktiviraj se na spletu

Pridruži se Facebook skupini in širi informacijo o BDS med svojimi prijatelji in prijateljicami.

Dobrodošle tudi vse ostale ideje. Kampanjo delamo namreč vsi, tudi ti.

Comments are closed.