Utrinki iz Kulturne ambasade Palestine 2018

Med 19. in 26. novembrom je že sedmič potekala Kulturna ambasada Palestine, ki je bila letos z naslovom Lik in delo palestinske ženske posvečena vlogi žensk v palestinski družbi. Napovednik dogodka si lahko ogledate tukaj:

Kulturna ambasada Palestine v medijih: 

Intervju z Abir Koptyv Večeru, novinarka Kristine Božič: https://www.vecer.com/abir-kopty-boj-je-univerzalen-proti-vsem-sistemom-zatiranja-6617692

Intervju s Fatimo Abbadi, oddaj Profil, novinarka Ksenija Horvat Petrovčič: https://4d.rtvslo.si/arhiv/profil/174578063

 

Otvoritev Kulturne ambasade Palestine in razstave Tradicionalne palestinske vezenine: ključ za obstoj identitete:, v ponedeljek, 19. novembra 2018 v Galeriji Janez Boljka v Ljubljani.

Fatima Abbadi, fotografinja in  poznavalka palestinskih vezenin

Preberite si tudi knjižico Vezenine in nageljni,  po sledeh dediščine vezenin  med Palestino in Slovenijo z Widad Kawar.

Video iz otvoritve si lahko ogledate tukaj.

Okrogla miza Vloga ženske v palestinski družbi, v torek, 20.11. v Pritličju, z gostjama Leilo Khaled (preko spleta) in raziskovalko Abir Kopty ter povezovalko dogodka, novinarko Kristina Božič.

Abir Kopty in Kristina Božič

Abir Kopty

Ogled filma 3000 noči (Mai Masri, 2015) in Vila Touma (Suha Arraf, 2014) v Slovenski kinoteki, ter pogovor z režiserko Suho Arraf v četrtek, 22.11.2018.

Režiserka Suha Arraf z organizatorko dogodka Nado Pretnar

Režiserka Suha Arraf z organizatorko dogodka Nado Pretnar

Zaključek Kulturne ambasade Palestine in ogled dokumentarnega filma Stitching Palestine v Galeriji Janez Boljka v ponedeljek, 26.11.2018.

Bookmark the permalink.