Dobrodelni koncert za Gazo: En dva svetova

Palestina je v ruševinah. Dan za dnem spremljamo novice o novih žrtvah, ubitih humanitarnih delavcih in vedno hujši humanitarni krizi, ki jo povzroča apartheidni vojaški ustroj Izraela. Obča mednarodna skupnost si pred temi grozotami zatiska oči.Verjamemo, da vpričo tihih in »previdnih« odločevalcev vsi nosimo odgovornost, da opozarjamo, organiziramo pomoč in se povezujemo, da bi zaščitili dostojanstvo vseh tistih, ki so iz dneva v dan potisnjeni v vse večji obup in trpljenje.

Z namenom zbirati sredstva za humanitarno pomoč v Palestini so se v kolektivu En dva svetova odločili organizirati dobrodelni koncert.
Naslov koncerta je En dva svetova in se bo odvil na mednarodni dan življenja skupaj v miru v četrtek, 16. maja, ob 20. uri v veliki dvorani Kina Šiška, kjer se bodo pridružili glasbeniki in plesalci, ki si z nami delijo skrb in prizadevanje za pravico Palestink in Palestincev do dostojnega in varnega življenja. Med nastopajočimi bodo na primer Dan D, Adi Smolar, Bowrain, Tina Marinšek in drugi.
Denar zbran z vstopnicami, bo namenjen organizaciji Medical Aid for Palestinians, ki v Palestini skrbi za nudenje nujne medicinske pomoči, preostale donacije pa bodo namenjene begunski palestinski družini, ki živi v Sloveniji in želi svoje družinske člane evakuirati iz Gaze.

Lepo vas vabimo na koncert! 🌍✨

Vstopnice so dostopne preko Eventima na naslednji povezavi: https://www.eventim.si/si/vstopnice/endvasvetova-koncert-za-palestino-ljubljana-kino-siska-640323/event.html

Več tudi na Facebooku in Instagramu.

Bookmark the permalink.