Ahava: Ukradena lepota

 

http://www.stolenbeauty.org/

 

Podjetje Ahava obljublja “Skrivnosti lepote iz Mrtvega morja«, toda morda vas bodo njihove temačne skrivnosti presenetile.

Podjetje Ahava poskuša prikriti grdo resnico — njihovi izdelki dejansko izvirajo iz ukradenih palestinskih naravnih virov, ki se nahajajo na zasedenih palestinskih ozemljih na Zahodnem bregu, izdelujejo pa jih v nezakoniti naselbini Mitzpe Shalem. Naj vas napis “Made in Israel” ne preslepi — ko kupite izdelke Ahava pomagate financirati uničevanje upanja na mirno in pravično prihodnost v Palestini. Izgradnja naselbin na Zahodnem bregu, kjer lahko prebivajo le judovski prebivalci in prebivalke, in izkoriščanje naravnih virov s strani okupacijske sile je prepovedano po mednarodnem pravu.

Trenutno poteka mednarodna kampanja proti prodaji izdelkov Ahava pod sloganom Ukradena lepota. V tej kampanji pozivamo k obsežnemu bojkotu vseh izdelkov Ahava v Sloveniji s strani potrošnikov in potrošnic ter prodajalcev. Izdelke Ahava v Sloveniji prodaja drogerija Müller.
Globalno gibanje proti izdelkom Ahava je bilo uspešno v nekaterih državah, na primer na Norveškem, v Veliki Britaniji in na Japonskem, kjer so prenehali prodajati izdelke podjetja Ahava.

Za več informacij o globalni kampanji, obiščite spletno stran: http://www.stolenbeauty.org/

 

Kaj lahko naredim?
1.    Ne kupuj izdelkov Ahava.
2.    Pozanimaj se, kje v tvojem kraju prodajajo izdelke kozmetike Ahava.
3.    Opozori vodje trgovine, da izdelki Ahava prihajajo iz judovskih naselbin na Zahodnem bregu, ki so nezakonite po mednarodnem pravu, in jih pozovi k prenehanju prodaje teh izdelkov. Osnutek pisma, ki ga lahko uporabiš, se nahaja tukaj.
4.    Pozovi direktorja trgovske verige Müller, da prenehajo prodajati tovrstne izdelke. Osnutek pisma in kontakti so tukaj. Pismo lahko pošljete po elektronski ali navadni pošti.
5.    O problematiki izdelkov Ahava obvesti svojo družino ter prijatelje in prijateljice.
6.    Organiziraj javno akcijo, ki bo namenjena ozaveščanju javnosti o problematiki prodaje in kupovanja izdelkov, ki prihajajo iz nezakonitih naselbin.
7.    Pozovi medije, da pišejo o tej temi.
8.    Pozovi pristojne institucije RS, da naj RS upošteva evropsko direktivo o nepoštenih poslovnih praksah in Zakon RS o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, kjer med zavajajočimi praksami omenjajo tudi napačno navajanje izvora izdelka. Ravno to namreč počne podjetje Ahava. Osnutek pisma in kontakti so tukaj.

Bookmark the permalink.