Predavanje prof. Richarda Falka

V torek, 3. aprila 2018 ob 18. uri bo v v konferenčni dvorani M 3-4 Cankarjevega doma potekalo predavanje prof. Richarda Falka z naslovom Kako doseči enakopravnost in pravičnost v Palestini?

Richard Falk je častni profesor mednarodnega prava na Univerzi Princeton. Od 2008 do 2014 je bil posebni poročevalec OZN za človekove pravice na Zasedenih palestinskih ozemljih. Leta 2017 je bil so-avtor OZN poročila z naslovom “Izraelska politika do palestinskega naroda in vprašanje apartheida”. Profesor Falk je avtor številnih publikacij. Od leta 2008 je Richard Falk redno nominiran za Nobelovo nagrado za mir.

Dogodek bo vodila novinarka Kristina Božič. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku. Vstop prost.

Vabljeni tudi na njegovo predavanje v sredo, 4. aprila 2018 ob 13. uri v Zlati predavalnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom American Foreign Policy and the Crisis of World’s Order.

Dogodki potekajo v okviru Tedna izraelskega apartheida. Gre za projekt v okviru katerega se od leta 2005 odvija sklop dogodkov v mestih in na univerzah po vsem svetu. Namenjen je ozaveščanju javnosti o sistemu apartheida, ki ga Izrael izvaja na Zasedenih palestinskih ozemljih. Teden izraelskega apartheida želi poleg tega tudi spodbuditi odpravljanje vseh vrst rasizma, antisemitizma, islamofobije ter rasnega ločevanja v družbi.

Več informacij na: info@bds.si.

Bookmark the permalink.