Razstava okrogla miza Palestina in nakba v 21. stoletju

 
Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Nakba z okroglo mizo z naslovom » Palestina in nakba v 21. stoletju«, ki bo v četrtek, 16. aprila 2015, ob 17. uri 
v predavalnici Maestral 3 na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.
Na okrogli mizi bomo razpravljali o zgodovinskem ozadju trenutne situacije v Palestini, življenju Palestink in Palestincev v Izraelu, Gazi in Zahodnem bregu ter prizadevanjih za dosego miru in spoštovanja človekovih pravic Palestink in Palestincev.  
Gosti okrogle mize bodo: 
• dr. Primož Šterbenc, strokovnjak za mednarodne odnose in poznavalec političnih razmer v islamskem svetu 
• Seit Demiri, predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem, sicer pa tudi popotnik po Palestini 
• Nada Pretnar, aktivistka Gibanja za pravice Palestincev – BDS Slovenija in 
• dr. Matej T. Vatovec, poslanec Združene levice in prvopodpisani pod pobudo za priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države.
Po okrogli mizi si bomo ogledali razstavo Nakba, ki govori o izgonu več kot 700.000 Palestink in Palestincev iz njihovih domov leta 1948. Razstava s serijo fotografij razblinja mite, da je bila Palestina pred prihodom Izraelk in Izraelcev gola puščava, da je bila prazna in poseljena le z nomadskim ljudstvom, da so leta 1948 Palestinke in Palestinci prostovoljno zapustili svoje domove, da je Izrael edina demokracija na Bližnjem vzhodu in da je vrnitev palestinskih begunk in beguncev v Palestino le neuresničljiva želja.
Razstava bo na ogled na hodniku Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem do 30. aprila 2015.
Vabljene in vabljeni!
Za več informacij o okrogli mizi in razstavi pišite na info@bds.si.
Bookmark the permalink.